Местна властНА ФОКУС

Центърът на Смилян – разкопан и изоставен повече от година

 

„Разкопаха предизборно улиците, от „ВиК“ смениха тръбите, и всичко зарязаха“. С тези думи ни посрещна жител на Смилян. Екип на „Отзвук“ потърси на място отговори на въпроси, след като жители на селото изпратиха отворено писмо.

Подмяната на водопровода на улиците „Васил Димитров“ и „Кирил Маджаров“ е извършена през юли м.г., но до ден днешен „ВиК“ така и не е възстановило настилката. В същото време кметът Николай Мелемов обещал цялостно преасфалтиране на трасето. Но вече повече от година улиците са тотално разбити, няма ни частично, ни цялостно асфалтиране.

Над сто човека са се подписали в жалба, изпратена до Община Смолян, „ВиК“, Районна прокуратура – Смолян и редакцията на в. „Отзвук“, с настояване за спешни мерки за привеждане на улиците в нормално състояние.

Хората негодуват, търпението им вече е свършило. Те се притесняват, че ежедневно разбиват колите си. Затруднени са децата да играят пред къщите, майките с детски колички също трудно превземат дупките. В същото време разкопаните улици, които са в централната част на Смилян, правят селото непривлекателно за туристи.

На въпрос на „Отзвук“ зам.-кметът Мариана Цекова отговори, че се надява до края на годината улиците да бъдат асфалтирани.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close