НА ФОКУСТемида

Арест за 55-годишен софиянец, блудствал с детето на приятеля си

Бизнесменът снимал с мобилен телефон гаврата с момиченцето навръх Нова година в село Ягодина

 

Постоянна мярка „задържане под стража” наложи във вторник Девинския районен съд на 55-годишния Борис Попов. Софиянецът е обвинен в блудство с 9-годишно момиченце. Престъплението е извършено около 1,30 часа на 1 януари тази година в хотел в село Ягодина.

Сигналът до полицията е подаден от родителите на 9-годишното момиче. Семействата на жертвата и на извършителя празнували заедно Нова година, но докато всички се наслаждавали на празничната заря, мъжът се вмъкнал в стаята на детето и започнал да се гаври с него. Карал го да се съблече, опипвал го, като правил и запис с мобилния си телефон.

Според съда има реална опасност Борис Попов да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдия Илияна Зелева посочи в мотивите си, че споделя мнението на държавното обвинение, че престъплението е извършено с изключителна дързост и цинизъм.

Пред съда Борис Попов нито призна, нито отрече станалото. В обясненията си той заяви, че е злоупотребил с алкохола и му се губели някои моменти.

„Осъзнавам тежестта на обвинението. Сериозно съм обезпокоен от този факт. По никакъв начин не съм възпрепятствал следствието. Готов съм напълно да съдействам и нямам намерение да се укривам. Ако трябва да понеса наказателна отговорност – ще я понеса”, каза Попов, като помоли да му бъде наложена парична гаранция.

„Обвиняемият е злоупотребил както с родителите, така и с детето, които познава отдавна. Налице е висока степен на обществена опасност”, посочи прокурор Мирослав Георгиев. Според адв. Здравко Чепишев няма никакви основания подзащитния му да бъде задържан под стража. „Не съществува реална опасност нито да се укрие, нито да извърши друго престъпление. Той се срамува, че е създал толкова неприятности на семействата, с които е празнувал Нова година”, каза адв. Чепишев, като представи като доказателства пред съда документи за фирмите на Попов и за семейното му положение.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close