Advertisement
Темида

Апелативният съд остави в ареста дървосекача, обвинен в убийство

Пловдивският апелативен съд остави в ареста обвинения в убийство дървосекач Ангел Нунев. 56–годишният мъж поиска по-лека мярка, но молбата му не беше уважена. Пред съдебния състав разказал, че детето му е в болница със счупен крак, а съпругата му гледа болната му майка, която е на легло. „Ако може да ме освободите под домашен арест, както каза адвокатът. Няма да извърша нарушение, няма да се укривам, ще бъда винаги готов да се отзова на полицията, ще окажа съдействие. Изобщо нямам намерение да се укривам“, посочва в своя защита убиецът.

Според защитата на обвинения в умишлено убийство все още няма категорични данни, че той е извършил престъплението. „От обясненията на Ангел става ясно, че е бил в афектно състояние. Поставям още един въпрос, виждате от събраните по делото доказателства, на който въпрос не е отделено внимание, а именно, че пострадалият е бил в Бърза медицинска помощ, където не му е оказана абсолютно никаква адекватна медицинска помощ“, заявява пред съда единият от защитниците.

От държавното обвинение обаче посочват, че са събрани множество доказателства, от които би могло да се направи предположение, че именно Нунев е извършил убийството на Атанас.

56-годишният Ангел Нунев е убил с ритници 51-годишният Атанас Наков заради изчезнали кон и резачка.

Убийството стана на 8 август в района на връх Свобода (известен като Енихан баба) край село Давидково. Същия ден Ангел се прибрал от родното Ракитово, където четири дни бил на сватба на племенник. Когато се върнал, видял, че единият от конете липсва, резачката, с която работел, също я нямало. Намерил Наско пиян до козирката да спи на сянка. Започнал да го рита и да му се кара, налагал го и с дърво. След побоя Атанас се почувствал зле. Повикали линейка и той бил транспортиран в спешния център в Баните. Пострадалият обаче не съобщил, че е бит. След няколко часа е пуснат да си ходи. Състоянието му по-късно се влошило, поискал вода и издъхнал. Починал на 200 метра от разклона за село Крушев четал.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!