ИнцидентиНОВИНИ

11-годишно момче е причинил пожара край Девин

Детска игра с огън е причинила пожара в местността Забърди край Девин, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Сигналът за произшествието е получен в 11:38 часа на 08.09.2020 г. На място отиват екипи на РСПБЗН-Девин, служители на горското и доброволци. В четвъртък към 17,00 часа пламъците са потушени.

Огънят е унищожил около 500 дка иглолистна гора, 800 дка лесонепригодни площи, фургон и четири паянтови постройки. Спасени са 240 000 дка иглолистна гора, 300 000 дка широколистна гора – защитена територия, база за стопанисване на дивеч, местообитание на дива коза и три сгради.

Снимки: Владимир Пейков

В гасенето на пожара са участвали целия състав на РСПБЗН Девин с два противопожарни автомобила, три лекотоварни автомобила, доброволци от Община Девин, граждани от Девин и служители на ДГС – Извора, Михалково, Триград, Борино и Доспат.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Девин. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че пожарът е причинен от 11-годишно момче от Девин при детска игра с огън.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close