ОТ СТРАНАТАПолитика

Вицепремиерът Томислав Дончев: Не обмисляме оставка на кабинета

„Не обмисляме оставка на кабинета. Не, макар че конюнктурният политически интерес предполага – много по-изгодно е от партийна гледна точка да отидем на избори веднага”, заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

„Не очаквам да загубим депутати, ако протестите продължат“, каза още Дончев. „Свободата на демокрацията работи чрез институциите. Няма как да имаме свобода и демокрация без институции и правила. Отнасям се с респект и внимание към всяко гражданско искане, включително и извикано на площада под Министерски съвет. Демокрацията е това. Винаги ще има някой недоволен“, заяви той.

На въпрос дали смята, че управляващите ще платят политическата цена заради действията на главния прокурор, срещу когото също е протестът, Дончев отговори: „Аз не можах да разбера защо трябва да се иска оставката на правителството заради действията на главния прокурор. Освен това, не мога да разбера защо, когато арестуват действащ министър, заместник-министър, това е добре. Когато има проверка по отношение на президентски съветник – това е лошо. Не мога да го разбера. От години разговорът е колко страшна корупция има в България. И когато някой предприема конкретни действия за борба с корупцията, срещу конкретно лице, това е лошо. Как водим двата разговора едновременно?“

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close