Инциденти

Вълци разкъсват животни в Неделино

Предупреждение за бродещ хищник отправиха от Община Неделино към жителите на града и съседните села. Преди няколко дни в района на местността „Кичукови колиби“, която е на 5 километра от Неделино, между селата Еленка и Върли дол, е станало нападение над домашно животно.

Първият сигнал е подаден на 16-ти ноември. Кметът Боян Кехайов потърсил съдействие от РИОСВ. Експертите са категорични, че в случая не става въпрос за нападение на кафява мечка. Предполага се, че става въпрос за вълци или чакали. Последвали още два сигнала за нападения и в събота е дадено разрешение на ловната дружинка да ловува по хищници. През уикенда обаче авджиите нямали слука.

Хората са притеснени и търсят съдействие от Общината. Боян Кехайов се закани, че ще се направи всичко възможно да се успокоят жителите на Неделино и ще се гарантира тяхната сигурност.

От администрацията съветват да не се оставят свободно пашуващи животни, за да се избегнат последващи нападения. Ако се забележат следи на евентуално присъствие на хищни животни хората да подават сигнали на спешните телефони – 112 и в Общината,за незабавна намеса.

Advertisement
Back to top button
Close