Advertisement
ИНТЕРВЮНОВИНИ

Умението на ГЕРБ – да създава новини от измислици, вече отстъпва пред истината

Интервю с депутата от "Продължаваме промяната" Михал Камбарев

Готви ли се ПП да измести ГЕРБ от монополното състояние, което заемат в продължение на 12 години.

ГЕРБ нямат монополно състояние. От хора съм чувал по-скоро думата „феодално“. ГЕРБ си отиват. Умението, което ГЕРБ са градили с години – да създават новини от измислици вече отстъпва пред истината.

Давам ви пример от последните дни и казуса с Нексо – Десислава Трифонова от ГЕРБ публикува следните думи:

„Българската прокуратура обяви, че преди половин година в кабинета на Асен Василев (тогава министър на финансите в кабинета на Киро Джемкорпа) е имало среща между NEXO и Борика – как Борика да се ползва за разплащане с криптовалура на NEXO“

След кратка справка в стенограми и официални публикации относно срещата се чете, че:

„През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в България и на Българската Финтек Асоциация, както и служители на министерство на финансите – институция, която отговаря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигитално евро от Европейската Централна Банка“
Виждате, че това е само един от примерите.

При г-н Борисов положението е още по-тежко. До известна степен съчувствам на ГЕРБ – достойнството на хората в ГЕРБ едва ли е особено високо с лидер, който променя думата си по три пъти на ден. А, знаете какво казват хората – мъжът струва, толкова, колкото неговата дума. За съжаление думата на Борисов не струва нищо.

Оценката Ви за Мелемов и неговото управление, или по-скоро властване?

Оценката трябва да я дадат всички жители на общината. Всеки вижда какво се случва или не се случва. Всеки вижда политическия полет на мисълта, който стига до изграждане на ски писта в града, вместо да се осигури лесен достъп на жителите на Смолян до Пампорово с лифт. Това е само един пример, който обаче е показателен за цялото управление. На местните избори всеки трябва да направи избора дали иска още от същото.

Моля за сравнение между 12 годишното управление на ГЕРБ и краткото управление на ПП.

Тези сравнения не трябва да ги давам аз, а хората.

Мисля, че всеки имаше достатъчно време да види, че всичко, с което ни плашеха не се случи – държавата не фалира, нямаше студена и гладна зима, още чакаме горивото да поевтинее с 1 лев, както Борисов обеща.

Свалиха ни от власт, защото „Продължаваме промяната“ не се справяла с финансовата политика. Видяхме, че министерството на финансите каза, че са приключили 2022-ра по-добре от предвиденото от Асен Василев – 1% дефицит и рекордни почти 12.9 милиарда резерв в БНБ.

Не очаквам битката да е кратка и не очаквам да е лека, но се надявам, че стъпка по стъпка ще показваме на хората, че пари в държавата има. Проблема е, че тези пари не стигат до хората. Няколкото примера бяха с увеличението на пенсиите, заплатите на учители, лекари.

Избройте псевдонимите на Борисов, които сами по себе си говорят за характера и качествата на този индивид. Запазвам правото си, да допълня списъка, при пропуски ….

Не желая да падам на нивото на Борисов. Той показа, че думата му струва толкова, колкото фалшивата му загриженост за България.

През 20 век бе преживян триумфът на злодеите Хитлер и Сталин. През 21 век, един Президент и един Народ се сблъсква с Чудовището Путин. Как ще завърши всичко това?

Виждаме, че почти година по-късно Русия все още не успява да постигне целите си. За всички е видно, че е въпрос на време и на политически маневри Русия да потърси изход от проблема, който създаде не само на себе си, а и на Европа. Разликата е, че Европа намери алтернативи и започна нормализация. Русия обаче изгуби пазарите си в Европа и виждаме, че и е трудно да смогва с финансирането на войната, която започна. Последните десетилетия се шири една пропаганда за мощта на Русия. Тази мощ спихна пред очите на всички.

Проблемът на Русия обаче е друг. Руският народ трябва да намери начин да се освободи от Путин. Тяхната задача изглежда дори по-трудна от нашата в България, но им желая успех и смелост!

През 1947 г., учени по ядрена физика създадоха организация: Часът на страшния съд. През изминалата година, стрелките на този часовник отброяват 100 сек. до Ядрен Апокалипсис. Какво мислите за това предупреждение към човечеството и неговите водачи?

Ха-ха. Може би са предсказали правосъдната реформа в България и задаващите се съдебни дела за всички, които крадяха парите ни, животите ни, времето ни.

А за глобалното затопляне?

В света има две генерални концепции за справяне с глобалното затопляне: 1) Ще се преборим да намалим замърсяването, за да спрем измененията на климата; 2) Ще се адаптираме, както сме се адаптирали в далечното минало, когато бреговете всъщност са били километри навътре в сушата. Времето ще покаже кой е прав, но вярвам, че и в двата случая, човечеството ще намери разумен начин да се справи с промените. За щастие България не е заплашена от природни катаклизми, като наводнения или тежки земетресения. С останалото ще се справим.

ЕС взе решение, всяка държава да реши по отношение на смяната на часовото време. Учени установяват, че това се отразява зле на психическото здраве! Бихте ли внесли предложение в НС на РБ, във връзка със същото?

Един час напред или назад няма никаква стойност в безвремието, в което се намираме.
Загубихме 30 години в преход. Нека първо си отвоюваме обратно бъдещето. За смяната на часовото време ще вземем решение, когато този 1 час принадлежи на всички нас, а не на отбрана група хора.

Advertisement

4 КОМЕНТАРА

  1. Похвално е, когато млади образовани родопчани седнат на банките в Народното събрание На визитната картичка на г-н Михал Камбарев пише – предприемач.Вместо да го разпитвате за Хитлер и за Сталин, помолете го да Ви представи негово портфолио за предприемаческата си дейност и да Ви разкаже, какво е сътворил в полза на родния си край!!Народът е казал ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!! От личен опит знам – политическа и обществена подкрепа винаги. съм получавал от хората, които са уважавали професионалните ми постижения!!

  2. Прав е инж. Букиков да иска този мераклия за политическа кариера да покаже нещо, което е постигнал досега!
    Аз вече коментирах във Фейсбук, че го съжалявам това момче Михаил, защото вип-персоните от ПП ще го научат да мрази най-голямата част от българските избиратели, ще го употребят и ще си заминат кой за Канада, кой за някъде другаде.

  3. ДА ВЗЕМЕ ДА СЕ ЗАЕМЕ СЪС ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ, КОИТО ОТ ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ ГИ ОТДАВАТ ПОД НАЕМ, КЪДЕТО НАЙ-УЧУДВАЩО Е ЧЕ ПРЕДОСТАВЕНИТЕ ИМОТИ НЕ ОТГОВАРЯТ НА СКИЦИТЕ ОТ КАДАСТЪРА. Т.Е. ПОГОЛОВНО СЕ НАДПИСВАТ ДЕКАРИТЕ И СЕ ВЗЕМАТ НЕПРАВОМЕРНО СУБСИДИИ. ОТПАДАНЕТО НА ТЪЙ-НАРЕЧЕНИТЕ – БЕЛИ ПЕТНА ЩЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ХОРАТА, НАЙ-ВЕЧЕ НА ВЪЗРАСТНИТЕ САМИ ДА СИ ОТДАВАТ ЗЕМИТЕ И НАИСТИНА ДА ПОЛУЧАВАТ НАЕМ ЗА ТЯХ. В ТАЗИ ГРУПА ПОПАДА И БАБА МУ ОТ С.ПОЛК.СЕРАФИМОВО КЪДЕТО СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ДАЛАВЕРИ…

  4. Похитители на държавност
    Не че не го знаехме, но друго си е виновниците сами да си го признаят. На 21 срещу 22 май, на среднощен Национален съвет, от „Продължаваме промяната“ официално казаха това, което гражданите на страната вече изпитахме на собствен гръб – за Петков, Василев и компания промяната винаги е била ни повече, ни по-малко подмяна. Мантра за обществена употреба, благодарение на която влетяха във властта на крилете на надеждите на гражданите за нормална държава. Но само, за да използват общественото доверие и да обслужат интересите си – своите и на олигарсите, които ги създадоха. Копирано от standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!