Advertisement
КУЛТУРАТВОРЧЕСТВО

Тодор Згуров издаде книга за даровете от планината

Наскоро излезе от печат най-новата книга на Тодор Згуров „Дарове от планината“. Ролята на планината в живота на човека ще става все по-актуална – не само в глобален, но и в локален аспект, смята авторът. Ще се търси отговор на въпроса как в условията на 21 век хората ще могат най-рационално и най-природосъобразно да използват ресурсите на планинските региони, а именно земя, въздух, гори, води, минерали – за един по-добър живот, за здраве и благополучие на хората.

„Тази книга е за онези, за които планината е не само география! Тя е първото по рода си издание, което дава атрактивни и приложими отговори. Книгата е един незаменим наръчник от полезни знания за добро здраве, успешен бизнес и желано благоденствие … “

Тодор Згуров е завършил Техникум по механотехника в гр. Хасково, а след това и СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност „Философия и история“. Доктор по философия от БАН. Работил е като журналист, бил е гл. редактор на списание „Ключ. Полезни знания“. Бил е дългогодишен директор на Регионална библиотека „Н. Вранчев“, гр. Смолян. Той е съосновател и пръв председател на УС на Центъра за устойчиво развитие на планината – гр. Смолян и е бил ръководител, координатор и експерт на множество проекти, финансирани по програми на ЕС, на ААМР, на Британското посолство – София, на правителството на Норвегия и др. Има издадени монографии и студии в областта на историята, философията, както и книги за устойчивото развитие на планинските региони.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!