Advertisement
НОВИНИ

Тодор Батков – син: Трябва да се насочат повече средства по програми за проекти на читалищата

Читалищата са културните средища за развитие на общностите. Те са духовният център на населените места. Като самостоятелно управляващи се сдружения те имат за цел да изпълняват просветни функции, но и да упражняват допълнителни дейности, с които да подпомагат основните си такива. Затова е необходимо да се насочат повече средства по програми за разнообразни проекти на читалищата.

Това каза след среща с културни дейци от Смолян в читалище „Балкански просветител“ Тодор Батков-син. Той е кандидат за народен представител от гражданската квота на ГЕРБ-СДС и е с преференция 102 в листата с номер 22.

Той увери, че всички самодейни състави, курсове, библиотеки и пр. дейности на читалищата ще бъдат специален фокус в бъдещата му работа като народен представител. „Много често местното читалище е първият досег на нашите деца със света на творчеството и изкуството. То възпитава вкус към красивото и непреходното. Затова възможността за разнообразни дейности в читалищата и подновяването на материалната им база са от първостепенно значение“, отбелязва още Тодор Батков.

По – рано през деня той бе на посещение в едно големите предприятия в Рудозем – „Рудметал“. Оказа се, че хората там са добре запознати с кампанията му. „За първи път чуваме програма и идеи, които да са подплатени с точни, конкретни и постижими стъпки за действие. На хората им втръсна от едни и същи лица с едни и същи нрави и подходи в политиката. В теб има устрем, жизненост и нови идеи. Пожелаваме ти успех!“, казаха хората от предприятието на Тодор Батков-син.

В Рудозем той се срещна и с треньора на едни от най-успешните ни състезателки по киокушинкай – Здравко Младенов. С него обсъдиха проблемите в спорта, но и успехите въпреки липсата на подкрепа на държавно и общинско ниво.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!