Advertisement
Спорт

Смолянски полицаи станаха световни шампиони по джу-джицу

Трима полицейски служителите от ОД МВР – Смолян участваха в провелото се на 25 февруари в Разлог световно първенство по джу-джицу за служители на правоохранителни органи – пожарна, полиция, армия и др. То се организира от Международната Джу-джицу федерация, в която участват състезатели от 17 държави. За първи път от такъв мащаб първенство се провежда в България.

Полицейският служител Емил Ковачев, заедно с полицай Борислав Атанасов от РУ-Чепеларе, при ОД МВР – Смолян, участват като отбор от МВР за България в „Полицейска лична защита“ като грабват два златни медала. В тази категория отборът от ОД МВР – Смолян преборва в битка състезатели от други 6 държави – Азърбейджан, Португалия, Италия, Германия, Сърбия и Монтенегро.
Димитър Димитров, който е стажант в ОД МВР – Смолян от Академията на МВР пък участва в две категории по „Бойна система“, която представлява директна битка и спечелва още два златни медала за България.
Чувството да си на върха в състезание от световен мащаб и да чуеш химна на България е удивително и много вълнуващо – споделиха победителите. „А когато, след положен упорит и непрестанен труд, дисциплина и здрав дух, бъдеш оценен – е най-важното!“, допълват полицаите.

Като служители на МВР световните шампиони будят възхищение и гордост за България и по-специално за областния град.

Областна дирекция на МВР – Смолян поздравява златните медалисти и им пожелаваме успех в покоряването на още върхове и още поводи за гордост за МВР и за България! Бъдете здрави, все така борбени и силни тялом и духом!

Със заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов двамата служители – старши инспектор Емил Ковачев и младши инспектор Борислав Атанасов, ще бъдат наградени с „Писмена похвала“. За стажант Димитър Димитров ще бъде изпратено Предложение до ректора на Академията на МВР за награждаването му.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!