Advertisement
ПОЛИТИКА

Син на известен математик е независим кандидат за депутат в Смолян

Районната избирателна комисия регистрира инициативен комитет за издигане на Румен Желязков Домбашов за независим кандидат за народен представител в Смолян. Инициативният комитет е от община Баните и е представляван от Радко Георгиев.
„Кандидатирах се с мисълта за промяна на статуквото в политическия живот в България. Основната цел е една – нови мажоритарни избори в най-кратки срокове и нови лица в парламента. Трябва да търсим промяна в политическия живот и да има нови лица в политиката”, каза Румен Домбашов. Той оценява шансовете си 50 на 50.

”В Смолян познатват баща ми, а мен в Райково и в община Баните”, допълни кандидатът за депутат. В момента той събира подписи и вече е надхвърлил исканите по закон 1 000. Приоритетите в предизборната му платформа са управление с референдум и мажоритарни избори. На местно ниво – насърчаване на инвестициите в малките населени места и профилактични прегледи за населението. Посланието му е „Търсете промяната”.

Румен Домбашов е роден в Смолян през 1972 година, син е на дългогодишния преподавател по математика в Райковската гимназия Желязко Домбашов. Семеен е, има дъщеря.

Кандидатът за народен представител завършва средното си образование в ПМГ “В. Левски” в родния град. През 1995 г. придобива квалификация „Строителен инженер по водоснабдяване и канализация”, а през 2006 г. – квалификация „Магистър” по специалност “Строителство на сгради и съоръжения” в Университета по архитектура, строителство и геодезия. През 2007 г. придобива магистърска степен по специалност ”Бизнес администрация” в УНСС, след което и докторска степен по „Социално управление”.
През 2002 г. започва работа в Банка ДСК като координатор на инвестиционната програма, а от 2006 г. до днес работи в Райфайзенбанк. Отговаря за управлението на активите на банката и инфраструктурното осигуряване на клоновата мрежа.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button