ЗАКОН И РЕД

Шофьор на автобус заби кроше на полицай

Шофьор на автобус нападна полицай след катастрофа на Пампорово. Инцидентът станал на 8 януари т.г. в курорта. На 23 януари, с решение на Чепеларския районен съд, той бе наказан да плати глоба от 300 лева по Указа за борба с дребното хулиганство.

Около 15,38 часа 63-годишният М.В., който карал служебен автобус, направил лека катастрофа. Мъжът шофирал по еднопосочната улица в центъра на курорта. На паркинга пред полицейския участък имало паркиран малък бял камион, който зареждал магазините със стока. Когато минал покрай него 63-годишният смолянчанин одраскал леко вратата на автобуса си. След като видял пораженията той започнал да нервничи. На помощ на двамата шофьори се притекъл младши разузнавач от участъка. Полицаят им предложил да подпишат двустранен протокол, дори бил готов да им даде празни бланки. Ядосаният автобусен шофьор обаче отказал, защото искал да ползва каското на автомобила. Той бил солидно афектиран, викал на висок глас и ругал. Обяснявал, че не е виновен той, а другият шофьор, който бил спрял неправилно.

С всяка измината минута яростта му се увеличавала. Не спрял въпреки предупреждението, че ще бъде задържан. Това обаче преляло чашата и шофьорът скочил с думите “Хайде, удари ме“. След като полицаят изкарал белезници, М.В. оказал съпротива, и забил един юмрук в брадата на униформения. Намесил се друг полицай, който повалил разярения мъж на земята. Въпреки, че бил с белезници той продължавал да крещи: “С вас е свършено! Знам ви и двамата; от утре вече не сте на работа!”.

Advertisement
Back to top button
Close