Advertisement
НОВИНИ

С постановката „Обичай ме“ отбелязват Международния ден на театъра в РДТ – Смолян

С постановката „Обичай ме“ от Себастиен Тиери ще бъде отбелязан Международният ден на театъра в Смолян. Представлението ще се играе на 27 март от 19 ч. в РДТ „Николай Хайтов. В ролите са актьорите Атанас Найденов, Радина Алексиева, Плавен Иванов, със специално участие на Йоана Буковска. Постановката е на Андрей Калудов.

В пиесата смехът и драмата се преплитат във виртуозна комбинация, така, както се срещат и в живота. Светът е пълен с тайнства и мистерии. Но когато те са свързани със семейството, когато една жена осъществява майчиния си копнеж след десетки години, когато от изневиделица в къщата ви се настанят едновременно щастието и тревогата – това вече е изключително събитие.
Аптекарят Андре и чиновничката Лоранс са сполетени от неочаквани гости. Кръвни роднини ли са те или мошеници? Със себе си носят мечтано щастие или измама?

Най- поставяният европейски комедиограф Себастиен Тиери е нанизал в пиесата си „Обичай ме!“ поредица от необикновени събития, ситуации наситени със смях и ирония и всичко това последвано от дълбока човешка емоция, топла и лирична, като целия живот.

Датата 27 март – Международен ден на театъра е избрана през далечната 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г.

Автор на първото послание за Деня на театъра през 1962 г. е големият френски творец Жан Кокто – поет, писател, дизайнер, художник, скулптор, сценарист, актьор и режисьор.

Оттогава всяка година на Международния ден на театъра световноизвестна личност поднася на всички почитатели на изкуството размислите си за театъра и живота на сцената и извън нея.
Посланието се чете преди представленията в стотици театрални зали по света и се разпространява чрез средствата за масова информация.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!