Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

Представиха в изложба творби на студенти, преподаватели и служители

 

Поредната проява, посветена на 60-годишнината от основаването на Учителския институт в Смолян и 25 години от преобразуването му във Филиал на Пловдивския университет, бе откритата на 11 май художествена изложба „Творчески калейдоскоп” с творби на студенти, преподаватели и служители във Филиала.

„В тревожни и напрегнати времена като днешното ние изпитваме остра нужда от повече красота и хармония и именно изкуството е призвано да ги внесе в забързания ни делник, да влее настроение и вдъхновение в ежедневието ни”, каза при откриването на изложбата проф. Елена Николова.

Присъстващите бяха поздравени от доц. Мариана Ламбова с нейно стихотворение.

Изложбата е експонирана във фоайето пред Академичната зала на Филиала. По-голямата част от творбите са на студенти от минали години още от времето, когато дисциплината „Изобразително изкуство” е била трети компонент в педагогическите специалности, и по-късно – на студенти от „Начална училищна педагогика” с преподаватели гл. ас. Петър Савов и гл. ас. Катя Савова. Включени са и творби на настоящи студенти от педагогическите специалности. На отделна маса са подредени ръкоделия и пластики, изработени от преподаватели и служители.

На 17 май в изложбената зала „Петър Стайков” при КДК в 17.30 ч. ще бъде открита документална фотоизложба, посветена на двете годишнини на Филиал – Смолян.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!