Advertisement
НА ФОКУСМЕСТНА ВЛАСТРАЗСЛЕДВАНЕ

Преди месец асфалтираха улици по европроект в Смолян, след дни ще ги копаят по друг европроект

Две улици в град Смолян – „Първи май“ и „Миньорска“, асфалтирани преди малко повече от месец с европейски средства по Оперативна програма „Региони в растеж“, ще се разкопават в близките дни, за да бъдат положени тръби по големия воден проект на „ВиК“, финансиран по ОП „Околна среда“.

Ремонтът на „Миньорска“ и „Първи май“ е част от лот 24, възложен от Агенция „Пътна инфраструктура“ след обществена поръчка на „ИСА 2000“ през юли, миналата година за 28 милиона лева. Освен ремонта на двете улици с дължина 3,3 км. в рамките на града лотът включва и 23,8 км. път между с. Стойките и град Девин. Срокът на изпълнение е 15 месеца.

Полагането на асфалта на ул. „Първи май“ в Смолян в началото на м. юли т. г. по ОП „Региони в растеж“

„От началото на месец август стартира изпълнението на проекта „Реконструкция и доизграждане на вътрешната канализационна и водопроводна мрежа на гр. Смолян – етап 1: „Участък от път ІІІ-866 от км 9+478 до км 8+901 при ул. „Първи май“ и от км 8+901 до км 8+255 при ул. „Миньорска“, съобщи миналата седмица „ВиК“.

Кога ще започне копаенето на двете улици, трябваше да стане ясно вчера, 26 август, на съвещание при областния управител Недялко Славов. Проектът за воден цикъл на Смолян бе одобрен през 2018 г. и прокарването на 22 км водопровод и 46 км канализация за 91 милиона лева.

Асфалтираната улица „Първи май“, която ще се копае за подмяна на тръби по ОП „Околна среда“.

Една година се оказа недостатъчна за двете държавни структури, чието управление е в рамките на едно министерство – това на регионалното развитие и благоустройството, за да съгласуват действията си така, че първо да се положат тръбите по двете улици „Първи май“ и „Миньорска“, а след това – пътната настилка.

Тръбите, които ще се полагат, вече са пред бившия хотел „Соколица“

Положен е само поддържащият слой на асфалта, трябва да се копае, да се положат тръбите и тогава да се продължи по-нататък, каза пред „Отзвук“ ръководителят на проекта на „ВиК“ Николай Сираков. Не знам защо се забави АПИ, още миналата година сме подали за съгласуване участъците, добави той. След като приключи работата на „ВиК“, ще се положи и износващия пласт асфалт.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. https://otzvuk.bg/obshtina-smolyan-polaga-predizborno-asfalt-varhu-chuvali-s-pyasak-video/?fbclid=IwAR0AfTRniObltiZzzXmM4gX3JtN1nhRb-5DMgOW0ADzj4cIDAQmGyx3eowM
    Помните ли този абсурт.Сега се оказа тясна тази най стара улица на Пашмакли на която е бил Стария съд преди 100г и щяха да отклоняват движението заради затварянето на ул.П.Май.Ако я бяха ремонтрали както трябва сега щеше да има пряка връзка ОМВ-Автогара

  2. Това безхаберие за парите на данъкоплатеца е породено от некадърноста на директора на Областно пътно управление и на Община Смолян. От мин. 2 години знаят за двата проекта и накрая тотална некомпетентност за съжаление….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!