Парламентарни избори '2021

Окончателно: Дариткова, Садъков, Вълчев и Симов – депутати от Смолян, Сандов влиза от София

Четири партии излъчват по един народен представител от Смолянска област, сочат окончателните резултати на ЦИК от изборите на 4 април, оповестени снощи. Това са Даниела Дариткова (ГЕРБ), Хайри Садъков (ДПС), Александър Вълчев („Има такъв народ“) и Александър Симов (БСП). В Парламента влиза и още един кандидат за депутат от Смолянско. Това е Борислав Сандов от „Демократична България“, избран от 25-и многомандатен район в София.

С получените 2696 преференции д-р Красимир Събев пренарежда листата на ГЕРБ и измества от второто място Недялко Славов.  Д-р Събев има повече преференции и от д-р Даниела Дариткова, получила 1715 лични предпочитания, но тя остава първа, тъй като в нейна полза се броят и всички души 6466, гласували без преференция.

С най-много преференции в листата на „БСП за България“ е вторият Емил Хумчев – 1186. Но и той не измества водача на листата Александър Симов, получил 671 преференции. В полза на Симов се броят и 4126 бюлетини без преференция.

В другите две партии – ДПС и „Има такъв народ“, водачите на листи Хайри Садъков и Александър Вълчев са получили най-много преференции, съответно 920 и 1205.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close