Advertisement
НОВИНИ

Общински съветник предложи да се проведе изнесено заседание на ОбС – Смолян в Мугла

Общинският съветник от ПП-ДБ Ивайло Турналиев внесе предложение за провеждане на изнесено заседание на Общински съвет – Смолян в село Мугла.

Той предлага да бъде установена традиция веднъж годишно заседание на Общинския съвет да бъде провеждано на място в някое от селата на територията на общината.

До момента таква практика не е прилагана в Общински съвет – Смолян. Това предложение се появява като отговор на дългогодишния упадък, който засяга голяма част от селата в общината и е първа крачка към по-близкия контакт между органите на местно самоуправление и жителите на община Смолян, особено тези в откъснатите от общинския център град села, в които живеят възрастни хора и почти нямат достъп до местната власт.

„Считам за силен символен жест да бъде установена традиция, един път в годината заседание на Общинския съвет да бъде провеждано на място в някое от селата на територията на общината,“ заяви Турналиев. Той подчерта икономическите и демографските предизвикателства, пред които са изправени селата и необходимостта политическо представителство да бъде близко до всички жители на общината.
Ако предложението бъде прието, то не само би дало допълнителна възможност на съветниците да са в пряк контакт с проблемите на хората в селата, но и ще даде шанс за обсъждане и приемане на решения, които да подпомогнат развитието на конкретните населени места.

Ивайло Турналиев предложи първото изнесено заседание да се проведе в село Мугла, като подчерта тежкото положение на селото, което е изолирано и се сблъсква с липса на добра пътна инфраструктура и икономическа активност. Въпреки тези предизвикателства, в Мугла все още се запазва живот, благодарение на усилията на местните жители за развитие на туризма и културните събития., отбеляза Турналиев.

Предложението на общинския съветник от ПП-ДБ е продиктувано от необходимостта за сближаване на политическите институции с местните общности и за активна подкрепа за селата, които са в най-тежко положение в общината.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!