Advertisement
НОВИНИКУЛТУРА

Неаполитански канцонети ще звучат в КДК – Смолян

Тази вечер от 18 часа в зала „Петър Стайков“ на КДК ще се представи пред смолянчани оперният певец Янко Михайлов от Пловдив. Той ще изпълни неаполитански канцонети, арии из опери, руски романси и класически български песни.

Янко Михайлов е завършил класическо пеене в Музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на Ирина Чмихова, Рени и Христо Бръмбарови. Първото си отличие като певец получава на Петия републикански фестивал на художествената самодейност в Бургас. След дипломирането си започва работа в Пловдивската опера. Участва като солист в оперните спектакли „Ивайло“, „Аида“, „Тоска“, „Графиня Марица“, „Травиата“, „Бохеми“ и др. Солира и в Хора на пловдивските момчета, под диригентството на Стефка Благоева. С него концертира из цяла Европа.

След поредно участие в шоу програма на новотел „Пловдив“, получава покана да замине за Италия. Междувременно започва работа на фериботите в Гърция, Израел и Швеция, която надхвърля три години. През 1993-а заминава за гр. Равена, а след шест месеца за Модена – родното място на Лучано Павароти и местожителство на Райна Кабаиванска. Утвърждава се като майстор на неаполитанските канцонети и руските цигански романси.

Срещата с оперната прима Райна Кабаиванска променя живота му завинаги. Дълги години пребивава в Италия и се издържа от своето пеене. Завръщането му от време на време в България, го доведе и в Смолян. На 10 август той ще зарадва местните почитатели на класическото пеене.
Всички са поканени! Ще бъде интересно!
КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!