ГОРЕЩА ТЕМА

Мъж и жена под карантина са хванати да се разхождат по улиците в Смолян

Мъж и жена под карантина, са заловени да се разхождат по улиците в Смолян. Мъжът е на 45 години, а жената на 51 години. И двамата са от областния град, посочиха от пресцентъра на полицията. Те са поставени под домашна карантина, след като се завърнали от Великобритания.

Проверки на полицията се извършват в цялата област. От Областната дирекция на МВР напомнят на гражданите, че всички разпоредени мерки, касаещи предотвратяване разпространението на коронавируса, са задължителни. Както е регламентирано в чл.355 ал. 2 от НК, който по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, наруши наредба, правила или мерки, издадени против разпространението или появяването на заразителна  болест по хората, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.

„Приканваме гражданите да спазват всички разпоредени правила и мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса. Нека бъдем отговорни към здравето си и здравето на нашите близки и приятели“, апелираха от полицията.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close