Advertisement
НОВИНИ

Кметовете на Борино и Доспат подписаха договори за пътища и водопроводи за 9 млн. лв. с МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова подписа нови 57 споразумения за финансиране на обекти със средства от бюджета по Инвестиционната програма за общински проекти. Тя беше приета от Народното събрание в края на 2023 г. като част от Закона за държавния бюджет. Сключените споразумения са на обща стойност 122,1 млн. лв. Средствата ще бъдат вложени в обновяване на общинска инфраструктура на 29 общини. Две от общините са от Смолянска област – Борино и Доспат.

Готовите споразумения се подписват периодично, отбеляза министърът и допълни, че проектните предложения не се класират от МРРБ, а са заложени в държавния бюджет. Регионалният министър напомни на кметовете, че имат право да поискат аванс за изпълнението на обектите, но за да могат да го използват е необходимо условието да е заложено в сключените от тях договори с избраните изпълнители на строително-монтажни работи.

Кметът на Борино Мустафа Караахмед подписа договори за 6 млн. лева. Те са за реконструкция на общински път Тешел-Буйново до с. Ягодина, реконструкция на напорен водопровод от ПС “Караджа дере“ до с. Борино, подмяна на етернитови тръби на довеждащ водопровод от извора до водоема на с. Буйново, както и за изграждане на парково пространство в с. Борино.

Договор за 3 млн. лева подписа и кметът на Доспат Елин Радев. Парите са за рехабилитация и реконструкция на пътя Барутин – Чавдар.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!