ИНТЕРВЮПарламентарни избори '2021

Хайри Садъков: Искаме добрите практики на общините, управлявани от ДПС, да бъдат приложени в цяла България

Смолян изостана в развитието си през последните 10 години заради субективното отношение на управляващите в България. Това заяви в интервю за „Отзвук“ депутатът от 44-ото Народно събрание и водач на листа в Смолянска област Хайри Садъков. „Смея да твърдя, че процесите на развитие в тези общини, в които ДПС управлява, са с друга инерция и с друго качество на работата. Това говорят и хората през последните дни при обиколките ми в областта. Те сравняват общините, управлявани от ДПС, с останалите общини в областта и питат как се случва това нещо. Това не е наша оценка. Това е оценка на гражданите в цялата област“ – добави той.

Успехът на ДПС се дължи на кадровата политика на движението, добави Садъков. „Ако ние не правим подбор на кадрите си, когато ги предлагаме на хората за избор, резултатът не би бил такъв“ – заяви народният представител. „ДПС носи отговорност за това, което предлага на гражданите, сериозно гледа при подготовката на тези кадри и следи за изпълнението на техните ангажименти чрез своя вътрешно партиен контрол, стана ясно от думите му. А подготовката на кадрите на ДПС започва още в младежката им възраст.

Според Садъков би било добре, ако добрите практики в общините, управлявани от ДПС, както и програмата за ускорен растеж, бъдат приложени в цяла България.

Има достатъчно инструменти в програмите на ЕС, които са определени за общини и райони като нашия, селски общини, и трябва да ги използваме, за да създадем този догонващ ефект, аргументира се представителят на ДПС.

Садъков смята, че местната власт се представя по-добре от държавната, защото експертизата и отговорността в общините е на по-високо ниво. Според него е важно и свободните и активни граждани да намерят своето място в публичните процеси, без да им се налага да минават през избори, без да им се налага да участват пряко в управлението на държавата. Свободните и активни граждани са експерти в най-различни области и тяхната експертиза трябва да бъде използвана, за да имаме ускорено догонващо икономическо развитие.

Водачът на листата на ДПС определи настоящата предизборна кампания като трудна, защото има по-малко възможности за пряк контакт с хората. Но пък е уверен в успеха на ДПС, тъй като кампанията на движението не е спирала 4 години.  „Аз съм бил във всички общини непрестанно. Познавам проблемите, затова не смятам, че сегашната ситуация би ни попречила много.“ – каза той. Но отбеляза, че личният контактът в рамките на една предизборна кампания е от значение.  „Трябва да отидем от уважение при хората. Дори нищо друго да не е необходимо.“ – заяви Хайри Садъков.

Цялото интервю може да видите в нашия канал в Youtube.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close