Advertisement
НОВИНИКУЛТУРА

Двама пловдивски художници гостуват в КДК – Смолян

Петър Ангелов и Александър Филев гостуват за първи път в Смолян със своя експозиция от 35 творби. Изложбата е организирана от КДК и Дружеството на пловдивските художници. Колекцията съдържа портрети композиции, натюрморти, пейзажи. В тях преобладават теми от реалния живот, има и такива с абстрактни сюжети.

За смолянските почитатели на изящната живопис Петър Ангелов сподели: „В мигове на творческо вдъхновение забравям всекидневните проблеми и всичко около мен. Дори и огън да гори зад гърба ми, няма да се обърна да го видя, камо ли да го гася. Така образно мога да пресъздам процеса на рисуването. То е смисълът на живота ми. Убеден съм, че създавам нещо важно за хората и за живописното изкуство. Вярвам, че посланието, което носи изложбата, ще стигне до сърцата на смолянчани”.

За Александър Филев това е 15-та изложба, в която участва. Свои картини е излагал в Полша и Великобритания. Член е на дружеството на пловдивските художници от 1972 г. и на творческото обединение „26-5”. Негови произведения са притежание на Градска художествена галерия – Пловдив и на частни колекционери от Виена, Мюнхен и Мон Пелие.

Сред пейзажите се открояват „Венеция”, „Мигове от Гърция”, „Пловдив”, „Широка лъка”…
Интересна е колекцията на пловдивските художници и малко по-различна от онова, което често гледаме в КДК. Изложбата ще остане до 15 август т.г.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!