Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Доц. Атанас Славов е номиниран за министър на правосъдието в кабинета „Денков – Габриел“

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Атанас Славов ще бъде номиниран за правосъден министър в кабинета на двете формации, съобщи кандидатът за премиер Николай Денков.

Той ще замени в списъка с кандидат-министрите Емил Дечев, който не е одобряван от ГЕРБ.

Вторият управленски мандат ще бъде върнат на президента в 11 ч. в понеделник (5 юни), а от „Продължаваме промяната – Демократична България“. От ГЕРБ обявиха, че дотогава нямат намерение да правят повече промени в договорените структура и състав на Министерския съвет, който ще предложат.

По неофициална информация на „Дневник“ кабинетът се очаква да бъде гласуван на заседание на Народното събрание във вторник (3 юни).

Доц. Атанас Славов е преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на Софийския университет. Член е на изпълнителния съвет на „Да България!“

От 2017-а до началото на 2021-а година е част от екипа на Антикорупционния фонд. Доц. д-р Славов е автор на монографиите „Гражданското участие в конституционната демокрация“ (Сиела, 2017) и „Върховенството на конституцията. Същност и гаранции“ (2010) и на десетки статии и студии.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!