Advertisement
Спорт

Близо 40 момичета от Смолян проведоха първата си тренировка по футбол

След дългогодишно прекъсване, Смолян отново е с дамски отбор по футбол, съобщи пресцентърът на Общината. Близо 40 момичета на възраст от 6 до 12 години, проведоха първата си тренировка под ръководството на Адриан Сюрджиев.

“Да призная честно не очаквахме такъв интерес и желаещи момичета, които да играят футбол. Сега за нас остава тежката задача да задържим този ентусиазъм и да направим опит да развием проекта. Разбира се, това няма да бъде никак лесно и ще отнеме доста време. Въоръжили сме се с търпение и положителна енергия, които да предадем и на децата.

Много хора ни подкрепиха в това начинание, за което им благодарим. Не искаме да разочароваме никого и ще дадем всичко, което зависи от нас, децата да се чувстват щастливи и да играят любимата игра. Моето желание, както и на ръководството е до една година да изградим боеспособен отбор, който да участва в първенството на БФС. Вече имаме и своите покани от организатори на футболни турнири за участие. Надяваме се в близко бъдеще да бъдем част от някой турнир, но за момента се фокусираме върху тренировъчния процес, който от септември месец ще стане три пъти седмично“, заяви Сюрджиев.

Момичетата са разпределени в две възрастови групи, родени през 2011 г.- 2013 г., и родени през 2014 г. -2017 г. “За момента стартираме в този формат, като групата на по-големите се очертава да е малко по-многобройна и за там ще мислим някакъв различен вариант, по който за бъдеще да провеждаме заниманията”, бяха първите думи на общинския съветник Божидар Шуманов, председател на управителния съвет на футболния клуб.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!