Advertisement
НОВИНИ

Безплатно лятно училище по китайски ще се проведе в Момчиловци

Лятно училище по китайски език и култура ще се състои през август в село Момчиловци, информира кметът Сийка Суркова. Езиковото обучение се организира от Институт Конфуций – София в партньорство с Кметство Момчиловци. Записването за безплатния курс продължава до края на юли.

Обучението ще се провежда в две групи – за възрастни и деца. Наред с изучаване на езика, курсистите ще имат лекции за запознаване с културата и традициите на Китай. Предвидени са уъркшопове по калиграфия, традиционна китайска медицина и здравословно хранене. Сред записалите се има хора от страната, пристигащи в селото специално за обучението. Всички участници ще получат сертификати.

По време на лятното училище ще бъде открита и първата експозиция от бъдещия Музей на илюзионното изкуство, който се прави с дарена от Ненчо Илчев колекция, включваща реквизита на известни български магове.

Запознаването с китайската култура ще продължи и в дните от 1 до 3 септември. Тогава в Момчиловци ще се отбележи Празник на киселото мляко, осъществяван в партньорство с „Брайт Деъри“. Китайската компания успя да популяризира млечни продукти с марка „Момчиловци“ на азиатския пазар.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!