Advertisement
МНЕНИЯ

Анастас Барбов от Левочево към кмета Николай Мелемов: Дупките са си пак дупки!

Отворено писмо

До
Кмета
на гр. Смолян
г-н Н. Мелемов

копие: Обл. Управител
г-н Ст. Сабрутев

Уважаеми Г-н Кмете,

Навярно вече знаете, че поставям обществените интереси, над моите лични такива! Защото считам, че тяхното решаване е твърде важно.
И така: Параклисът „Св. св. Кирил и Методий“, е посещаван от повече от 300 човека от цялата страна. Идвали са семейства от Лондон – Великобритания, Чикаго – САЩ, Испания, Торонто – Канада и забележете – от Египет.
Гостува ни Цветанка Ризова – водещата на предаването „Лице в лице“ – Btv. Запленена от красотите на Родопа планина, пак ще гостува.
TV NOVA, направи репортаж и посети параклиса.
Ще ни гостува и водещата на предаването „Ничия земя“ Даниела Тренчева, която ще направи репортаж за Храма на Познанието, в Царството на Невежеството – моя роден дом.
Предстои ни гостуване и на мин. на културата, г-н Минеков, представителя на СЕМ – Соня Момчилова, известната Лили Маринкова – един отличен журналист. Наскоро представихме и сина на известния наш поет Любомир Левчев, в КДК – Смолян. Прави впечатление, при това не само на мен, Вашето отсъствие от културните мероприятия на града (…).
Защо толкова обстойно описвам това? Ами, защото всички те гостуват в родното ми село, и се ужасяват от това, че мостът /цепнатината на бетонната греда се е отворила от 5 на 17 см!/ Вие я видяхте някога (…).
Възмущавам се от сухата и паднала маса пред параклиса „Св.Атанас“ и „Св.Никола“, чиято гора е общинска собственост. И преди съм Ви информирал за това. Уви! Без резултат (…).
Ужасяват се от състоянието на пътя, от местността „Рупката“, до центъра на селото ни (…).
Участъците с асфалтиране на пътя до селото ни са изпълнени, както трябва без врязване. Дупките са си пак дупки (…).
Единствено отсечката от свързване на селото ни с Пампорово е изпълнена перфектно. Както и асфалтирането при параклис „Св.Дух“, над „Водицата“.
Г-н Кмете, преди известно време, имаше срутище край с. Бостина. Всички коли минаваха през Левочево, за Пловдив …
Известен строител, до който се допитах, каза, че мостът може да бъде укрепен, като предстоящата да падне греда, бъде подпряна с две железобетонни греди. Отдолу основата е камък и това улеснява изпълнението!
Г-н Мелемов, могат да бъдат икономисани големи обществени средства, ако това бъде сторено, вместо да се строи след това нов мост!!!
Преди две години пътувах с младо семейство до селото ни. Искаха да се заселят тук, да отглеждат животни, да създадат потомство (…).
„Пътната Ви инфраструктура е в пълен контраст с изключителната красота на селото и природата, г-н Барбов. Ще търсим друго място“ (…).
ГЕРБ имаха в програмата си: връщането на младите в страната ни и възраждане на селата (…).
Правя това обръщение публично, с надеждата да събудя спящото общество. Както и да събудя евентуално размисъл, в отлично организираното кръчмарско общество, което всяка година, 3 ДЕНОНОЩИЯ ЯДЕ И ПИЕ, като за последно в родното ни, някога наричано „борческо Левочево“. Селото, известно с най-много професори в цялата страна, на глава от населението!
Селото на Надежда Хвойнева, Мария Нейкова, гросмайстор Георги Трингов, кореспондента на БНТ в чужбина, Костадин Батков – баща на Тодор Батков. Множество инженери и просто добри граждани на Р. България.
Надявам се, да задействате процедура, чрез фонд бедствия и аварии.
Очаквам отговор по всички повдигнати въпроси.
Писмото до Вас и Обл. управител ще изпратя чрез e-mail. За контакти: тел.: (….) e-mail: abarbov@abv.bg, 4743, с., Левочево.

Оставам с уважение, очакване и НАДЖЕДА!
А. БАРБОВ

P.S. г-н Мелемов, представете си, че след падане на моста, се наложи да бъде извикана линейка. А как ще става снабдяването ни с продоволствена стока?… Спешната ситуация, изисква спешни мерки!!!

28.08.2022 г.
с. Левочево

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Съгласен съм с г-н Барбов. Пътят до село Писаница е още по-трагичен. Как да се върнат хората на село, като дори не могат да стигнат до там!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!