ГОРЕЩА ТЕМА

За два дни 14 души от Смолянска област влязоха в болница с Covid-19

Броят на инфектираните с коронавирус в Смолянска област, дали положителна проба, стигна 429 души до днес, сочи единният информационен портал на правителството. През последното денонощие новорегистрираните случаи на Covid-19 в областта са девет – 7 мъже и 2 жени на възраст от 28 до 67 г. От тях по общини са: Рудозем – 4, Борино – 3, Смолян – 2, съобщи д-р Мими Кубатева – директор на РЗИ.

Хоспитализирани в лечебни заведения са седем лица. С диагноза пневмония в Девинската болница са трима пациенти. Двама новодиагностицирани са настанени в областната болница. В МБАЛ-Мадан и инфекциозната клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив се лекуват по един пациент.

И вчера случаите на Covid-19 в областта бяха девет – 5 мъже, 3 жени и 1 дете. И отново седем бяха хоспитализирани в лечебни заведения. Шестима – в областната болница, а 51-годишна жена бе настанена в МБАЛ-Мадан. Така бе поставен нов печален рекорд от началото на пандемията – за два дни 14 души от Смолянска област с Covid-19 бяха приети за лечение в болница.

Вчера в Златоград, който бе своеобразен оазис до миналата седмица, положителна проба даде и 11-месечно бебе. То е на домашно лечение с леки оплаквания на вирусна инфекция и е контактно на член от семейството на лекар, който бе първият регистриран случай на коронавирус в община Златоград.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close