Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Прокуратурата поиска имунитета на депутат от ГЕРБ, обвинен в блудство с дете

Нищо от това не е вярно, в дъното на всичко е моят развод, заяви Даниел Александров

Софийската градска прокуратура (СГП) предлага на главния прокурор Иван Гешев да поиска имунитета на още един депутат от ГЕРБ, съобщиха от държавното обвинение.

В съобщението се споменават само инициалите Д.А., който е разследван за сексуално насилие над 14-годишно дете. Става въпрос за бившия борец Даниел Александров, който в момента е депутат от ГЕРБ.

От прокуратурата посочват, че на 7 май в Бистрица народният представител „чрез употреба на сила извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст“.

„Няма нищо от това, което е написано по мой адрес, нищо от това не е вярно. Стоя зад името си и всичко това ще докажа в съда“, каза депутатът, добавяйки, че „в дъното на това нещо стои моят развод, който е вече от месец и половина, два“.

Александров отказа да отговаря на журналистически въпроси и не уточни дали е склонен сам да се откаже от депутатския си имунитет, за да му бъде повдигнато обвинение.

Разследващите твърдят, че са събрали достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинение на Александров, за което Наказателният кодекс предвижда от 2 до 8 години затвор.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!