Advertisement
МНЕНИЯ

Правото на отговор не значи „право да се изопачава истината“

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Щяхме да подминем с мълчание “отговора” на господин Инджов, ако той не беше пълен с чисти лъжи и нечисти внушения.

Това, че той започва със „семейните проблеми на семейство Оковски“ (сякаш ни е съсед и ни подслушва през стените!…) ще го отдадем на лошо обществено възпитание (или тоталната загуба на такова) и ще го подминем със снизхождение (да не кажа „с презрение“).

А сега за фактите:

ПЪРВО:

Делото, за което господинът вероятно говори е дело №68/2016 на Окръжен съд Смолян и не е заведено от нас, а е заведено от името на повече от 40-те съсобственика в сградата. На първа инстанция (Окръжен съд) беше присъдено в наша обща полза, но после нагоре беше „омазано“ и загубено от всички нас. Неща, които често се случват по тези географски ширини (особено под 42оN паралел.) (Това, което най-вероятно ще стане и сега). Затова, както казахме – целта ни е да пренесем делата, от тази балканска к…   в по-светли, европейски „ширини“ и води.

А другото дело (№ 480/2016 г. на РС Смолян) беше напълно спечелено от нас и отдавна е влязло в сила!

Та ето такива са фактите (за които навярно говори господин Инджов)

Друг е въпросът ако някой/(я) „морално-нечистоплътен“(/на) треторазряден(/на) адвокат(/ка) го заблуждава, за да се „обърсва“ около и да „суче“ от парите му – това си е негов проблем.

Да, ние нямаме влияние и не можем да влияем върху съдилищата (както навярно някои хора), но затова пък можем да осветяваме всякакви „странни движения“ наоколо, както и да насочваме общественото внимание към всякакви „странни“ според нас неща, и да – ще продължаваме да го правим!

ВТОРО:

Никога и на никого не сме казвали че имаме турски инвеститор, който иска да ни купи стаите за по 200 000 лв. Това, което можем да кажем, да покажем и да докажем, е, че действително имахме предложение от турски бизнесмен да замени двете ни стаи тук с два апартамента в Истанбул, на равностойността от по 75 000 евро всяка (както бяха обявени там). Но на снимките той виждаше само красивата сграда отвън и красивата гледка от нашите стаи около нея. Обаче когато нещата опряха да дойде тук и да види какво му се предлага наистина – ние се дръпнахме, защото имаме морал и чувство на отговорност и не можем да го вкараме в една раздрана отвътре сграда без ток и вода. Щеше да бъде голям срам както за нас, така и за града – но жалко, че само ние щяхме да го усетим!…

Ето собствениците, които са си напуснали обектите, и според Инджов, са ги оставили в такова лошо състояние – как прилежно са свалили и подредили ваните и тоалетните чинии във фоайето, че да си ги вземат „друг път“

Ако Инджов иска да си продаде сградата и въпреки „великодушната комисионна“, която ни предлага – ние не можем да му помогнем! Това, че той като „питон-удушвач“ задуши една жива и функционална сграда, пълна с хора, фирми  и работа, и ги „разсели“ по „дерета дълбоки“ и „квартали високи“ се оказа лош бизнес план (най-вероятно защото Бойко Борисов падна от власт и кранчетата с мощните парични европотоци към него спряха) и сега се чуди какво да я прави – това не е наш проблем! Е, нищо ново под небето – и на други се е случвало да се задавят от лакомията си. Лошото в случая тук е, че много хора пострадаха от лакомията на един!

Но е наш проблем (но не семеен, а обществен!), че той по всякакъв начин ни пречи да си ползваме нашите стаи. Да, това е проблем и ние със сигурност ще намерим законни начини да го разрешим!

Сега ще наблюдаваме и друго: – дали ще започнат да изчезват цели папки с документи за тази емблематична сграда от държавните администрации като от архивите на общината и кадастъра с цел да се прикрият някои ключови важни неща. Дано да не, но ние знаем как действат пипалата на…  маф@@та и как тя се „сраства с държавата!… Ще видим!

ПОСЛЕПИС:

Поддържаме и приветстваме г-н Инджов в едно нещо:

Прав в е да се извинява на обществеността. Защото ги залива с…!

Похвално!

Браво!!!

Асен Оковски

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!