Advertisement
НОВИНИ

Областният управител присъства на учения по Съвместна подготовка „Родопи-23“

 Областният управител Захари Сираков беше гост на 101-ви алпийски полк – Смолян във връзка с провеждането на Съвместна подготовка „Родопи 23“, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация. Учението се планира и реализира с цел повишаване на взаимодействието и оперативната съвместимост на участващите формирования при водене на бойни действия в планината.

Съвместната подготовка „Родопи-23“ е открита официално, с приемане на строя от командира на 101-ви алпийски полк подполковник Стефан Димов,  на 11 септември 2023година  на строевия плац на военно формирование 28330 и ще се проведе до 21 септември 2023 година. Тя е третата по ред международна подготовка от серията учения  „РОДОПИ”, станала традиционна за 101-ви алпийски полк – Смолян.

Учението се провежда на територията на с.Момчиловци и с.Кутела, Община Смолян, както и в с.Манастир, Община Лъки. В съвместната подготовка  участват  над 350 военнослужещи от  Командването на Сухопътни войски, 101-ви алпийски полк – Смолян, 110-ти логистичен полк – Пловдив, 24-та Авиобаза–Крумово, ВМА – Пловдив, военнослужещи от Чехия, Италия и САЩ.

По време на подготовката се отработват стрелба, патрулиране, оцеляване, катерене, оказване на първа помощ и медицинска евакуация. Днес беше проведена огнева подготовка и бързо въже с хеликоптер.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!