Advertisement
НОВИНИ

Областна администрация Смолян се включи в най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”

Областна администрация Смолян се включи в най-мащабната доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”, като се погрижи за почистването на района около сградата на администрацията.

Дъждовното време не спря 1034 доброволци, 39 фирми и ведомства, 37 училища, 4 НПО-та от региона да допринесат за чистотата и облагородяването на околната среда. С общи усилия, в област Смолян бяха почистени 57 места и отстранени около 30 нерегламентирани сметища. В национален план, в инициативата са се включили над 130 хил. доброволци, почистени са около 6 000 локации, като са събрани  над 2300 тона боклуци.

На 16 септември 2023 г. се проведе 11-то издание на кампанията „Да изчистим България заедно”. Тази година Световният ден на почистването на планетата премина под наслов „Готови сме!“.

Нека се грижим за чистотата и допринасяме за приветлива околна среда ежедневно, от това зависи живота на Земята и нашето лично здраве! Отговорното ни и загрижено към околния свят поведение ни дава възможност, не само да следваме, но и да бъдем „Добрият пример“!

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!