Местна власт

Ново 20: Каменова си е оттеглила заявлението за напускане на Общинския съвет

Бившата председателка на ОбС – Смолян, Славка Каменова няма да напуска Общинския съвет. Поне засега. Тя си е оттеглила заявлението за предсрочно прекратяване на пълномощията й като общински съветник, внесено чрез новия председател на ОбС Димитър Кръстанов до Общинската избирателна комисия. Заседанието на комисията е било насрочено за днес от 12.00 ч. Членове на комисията обаче са били уведомени днес сутринта, че няма смисъл да се събират на заседание, тъй като Каменова междувременно уведомила ОИК, че се отказва от заявлението си.

„Постъпих твърде емоционално, защото бях много огорчена в личен план. До този момент не съм се държала като политик. Опитах се да помагам на всички. Подадох оставката си като общински съветник на 14 март, след което се срещнах с д-р Даниела Дариткова – председател на Общинското ръководство на ГЕРБ, както и с колеги от листата. Размислих. Дадох си сметка, че предавам избирателите си като напускам. С нищо не са ме обидили, с моята оставка огорчавам тях. Все пак съм избрана с листата на ГЕРБ не за председател на Общинския съвет, а за съветник. Направила съм консултация, оставката ми е лично волеизявление и докато ОИК не се е произнесла, мога да я оттегля. Уведомих комисията да не я разглеждат. Ако ОИК решат все пак въпреки волята ми да ме освободят като общински съветник, ще обжалвам в съда и ще се боря до край“ – каза пред „Отзвук“ Славка Каменова.

„Изчаках 14-дневния срок, за да видя дали областният управител ще има куража да върне решението за процедурни нарушения. Отговорът, който получих от него, бе, че жалбата е недопустима и аз нямам правен интерес. Аз не съм атакувала пред него решенията по същество дали има основание за прекратяване на правомощията ми като председател. Няма да обжалвам в съда, защото не желая да се връщам като председател на Общинския съвет при това мнозинство.“ – добави тя.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close