Спорт

Новият Общински „Родопа 2018“ падна с 4:0 от децата на „Родопа-Смолян“

След 90 минути безидейна игра новият Общински футболен клуб „Родопа-Смолян 2018“ г. падна с 4:0 като символичен домакин от отбора на „Родопа Смолян“. Мачът се игра днес (неделя) от 14:30 часа на стадион „Септември“ в Райково пред около 250 зрители. Един срещу друг се изправиха два отбора с името „Родопа“. Единият, който бе създаден от Валентин Кюлхански, Звездалин Чаушев и Валентин Янев през 2011 г. на мястото на потъналия заради дългове „Родопа“. А вторият, който ще се учредява тепърва от Общината, но вкаран „с връзки“ по средата на първенството между третия и четвъртия кръг.

Публиката на трибуните на стадион „Септември“

И четирите гола бяха дело на юноши на „Родопа Смолян“. Три от тях на най-добрия играч на терена – Исмет Шалганов, роден през 2000 г. и състезаващ се за юношите старша възраст. Шалганов прониза вратата на Мазаров за първи път малко преди края на първото полувреме в 42-ата минута, след това в началото на второто – в 47-ата и отново в 67-ата минута.

Последният четвърти гол падна в 90-ата минута на мача след великолепна комбинация, реализирана от 15-годишния Георги Пелтеков.

Срещата бе ръководена от съдийска бригада от Стара Загора с главен съдия Стефан Стефанов.

Председателят на „Родопа Смолян“ Валентин Кюлхански наблюдава срещата от сектора за гости. Сред „гостите“ бе и Никола Проданов (Очко), съпруг на депутата д-р Даниела Дариткова

При последния гол вратарят на Общинския „Родопа“ Митко Мазаров имаше претенции за засада, поиска обяснение от съдиите и за малко не си изпроси картон.

Вратарят Митко Мазаров отиде до средата на терена, за да поиска отмяна на четвъртия гол.

„Готова работа развалят“ – коментираха запалянковци действията на кмета Николай Мелемов и председателя на Общинския съвет Данчо Киряков, решили да създадат още една Общинска „Родопа“, вместо да подкрепят клуба, успял да привлече 150 деца в Детско-юношеската школа..

За заседанието на Общинския съвет в четвъртък, 25 октомври, е предвидена докладна записка от кмета Николай Мелемов, който предлага да бъде създаден Общински футболен клуб „Родопа – Смолян 2018“.

 

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close