НОВИНИ

Над 300 хил. души годишно пътуват през ГКПП Златоград

През изминалата 2017 година преминалите през ГКПП Златоград автомобили са около 115 059 и приблизително 310 139 лица. От пускането на връзката с Гърция до сега пътникопотока доближава 3,7 млн. пътници с 1,2 з ГКПП Златоград автомобили са около 115 059 и приблизително 310 139 лица.

Днес с тържествен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, отслужен в параклиса „Св. равноапостоли Константин и Елена” от отец Константин, на ГКПП Златоград – Ксанти се отбелязаха осем години от официалното откриване на четвъртата пресечна точка между България и Гърция.

В приветствието си към присъстващите жители и гости на Златоград, кметът на общината Мирослав Янчев сподели, че функционирането на контролно-пропускателен пункт с Република Гърция благоприятства развитието на местната икономика, като градът ни вече е устойчива туристическа дестинация, не само за български, но и за чуждестранни туристи.


Доказателство за необходимостта и важността от съществуването на ГКПП Златоград – Ксанти са преминалите милиони пътници през граничния пункт, съживяването на икономиката, туризма, търговията от двете страни на границата.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close