Advertisement
ОБЩЕСТВО

Над 2500 чужденци дойдоха в Родопите за фестивала Meadows In The Mountains (видео)

„Фестивалът ме промени изцяло. Вече съм по-силен и по-красив човек, заради цялата любов, която получих от планината и от хората в нея." - каза Кармен от Ирландия

Днес приключи музикалният фестивал Meadows In The Mountains, преведено на български – „Ливади в планината“ – край село Полковник Серафимово. Той се проведе от 1 до 5 юни и се организира ежегодно от англичани, живеещи в селото. Над 3000 души посетиха фестивала, от тях над 2500 чужденци от цял свят. Повечето пристигнаха до селото от летището в София с транспорт, осигурен от организаторите. Фестивалът премина без инциденти със страхотно настроение, с много концерти – реге, рап, техно, на няколко сцени до ранни зори. Наред с музикалния афиш, програмата на фестивала включваше работилници, артинсталации, кратки курсове и палитра от събития, които са част от едно истинско мултикултурно преживяване

В последния ден на събитието събрахме мнения, както на дошлите от различни страни, така и на местните хора. Туристите са очаровани от планината и гостоприемството на родопчани и заявиха готовност догодина пак да дойдат.

„Това ни е първият път, но не ни е последен. Харесаха ми планините, дърветата, приятелите ми.“ – каза Аманда от Ирландия.

„Фестивалът ме промени изцяло. Вече съм по-силен и по-красив човек, заради цялата любов, която получих от планината и от хората в нея. Оценявам го и благодаря на България за възможността да бъда тук и че споделихте магията си с нас!“ – сподели нейната сънародничка Кармен.

Единственото оплакване дойде заради щателните проверки на полицията за наркотици, които предизвикаха неприятни емоции и задръствания.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!