НОВИНИ

На косъм от трагедия: Градски автобус в Смолян едва не падна върху къщи под ул. „Първи май“

Автобус с пътници на градския транспорт в Смолян едва не падна върху къщи под ул. „Първи май“ днес след обяд. Шофьорът на „Рожен – Експрес“ е изпълнявал редовна линия по маршрута Устово – Каптажа. Малко преди бившия хотел „Соколица“, движейки се по нагорнището, автобусът навлязъл в насрещната лента, качил се е на тротоара и за малко не се стоварил върху къща под улицата. По пътя си неуправляемият автобус е съборил две масивни бетонови колони и прекършил половинвековна череша. Колоните и черешата са спрели автобуса да не падне върху къщата. Те са спасили не само живеещите в този дом смолянчани, но и шофьора, и пътниците.

За щастие в насрещната лента е нямало автомобили. Не е пострадал и нито един от шестимата пътници, пътували в превозното средство.

С леки наранявания е шофьорът на автобуса – 45-годишният Т. В., който след катастрофата казал, че му прилошало и затова изтървал управлението. Пробата на водача за алкохол е отрицателна, съобщиха от полицията.

Снимки:Фейсбук/Иван Янков
Бетоновите колони и черешата, които предотвратиха трагедията с градския автобус в Смолян. Автобусът се е ударил в колоните, а след това и в черешата.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close