Advertisement
НОВИНИ

Мотоклуб Smolyan Riders събра над 3000 лева за 9-годишния Виктор

Тази година мотористите от мотоклуб Smolyan Riders откриха сезона под мотото „Да бъдем по-толерантни на пътя“. За пореден път ги обедини благотворителна кауза в помощ на 9-годишния Вики от Златоград, който също дойде в Смолян, доведен от баща си, за да присъства на събитието. На паркинга пред хотел „Смолян се събраха мотористи не само от Смолянска област, а и от Кърджали и региона.
„Тази организация не е само да караме, а също така да си помагаме и да помагаме на хора в затруднено положение“, споделя пред БТА председателят на клуба Димитър Макаков.

В клуба се създават приятелства, обменя се информация и опит за екипировка, за мотори и за много други неща, споделят мотористи. Когато сме заедно сме като едно голямо семейство и макар и да се виждаме за първи път, знаем, че когато се наложи, можем да разчитаме един на друг, казва мотористката Иванка Рупова.

Организаторите проведоха и две игри – за най-шумен мотор и най-бавно технично каране от конус до конус. Най-шумният мотор се оказа Ямахата на Мирослав Кехайов със 129,7 децибела. Той получи и грамота за първото място.

Мотористите не за първи път организират благотворителни акции. За малкия Виктор те организираха кампания още преди 5 години, а след това с помощта на събраните средства детето замина за лечение в Турция.

Организаторите на събитието, членовете на мотоклуб Smolyan Riders, всички участници и гости изказват благодарност на строителния предприемач Юлиян Инджов, който за пореден път им позволил безвъзмездно да ползват паркинга пред хотел „Смолян“ за събитието.

След края на откриването на мотосезона, организаторите преброиха събраните средства в двете кутии. Сумата от 3006,95 лева ще бъде преведена по банковата сметка на 9-годишният Виктор.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!