Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Министър Кръстю Кръстев: „Системата трябва да се успокои, а хората – да бъдат оставени да работят“

„Преди два месеца ти връчих наградата на Министерството на културата, сега ти връчвам Министерството на културата“, обърна се Найден Тодоров към Кръстев

На кратка церемония по приемственост на 6 юни 2023 г. в Министерството на културата новият министър на културата Кръстю Кръстев пое поста от досегашния – Найден Тодоров, съобщи пресцентърът на министерството.

„Това е човек, който през годините се е доказал като един от най-добрите ръководители в културата в България“ – с тези думи Найден Тодоров представи своя наследник. С присъщото си чувство за хумор маестро Тодоров пожела на министър Кръстев да работи в Министерството толкова време, колкото и в Пловдив, както и да бъде също толкова успешен. „Преди два месеца ти връчих наградата на Министерството на културата, сега ти връчвам Министерството на културата“, обърна се Найден Тодоров към Кръстю Кръстев.

Министър Кръстев благодари на маестро Тодоров, като подчерта, че за него той е изключителен професионалист и човек, когото обича и уважава. „Вярвам, че е направил всичко, което може – и повече – за това тук да се случват нещата, за което благодаря!“, каза министър Кръстев.

Той сподели, че сега идва на място, на което преди това е отивал по други причини. Затова си е помислил: „Отдушникът ти свършва, сега ти трябва да бъдеш отдушник“. По отношение на работата министър Кръстев сподели, че е свикнал тя да бъде в екип, в който има уважение към труда на всеки. „Аз уважавам всеки труд, уважавам моженето в труда“, посочи новият министър на културата.

„Иска ми се да изградим дух на доверие, което зная, че се печели трудно. Повярвайте ми, аз няма да се намеся в работата на никого, ако той спечели доверието ми, че това е, което трябва да се направи“, обърна се министър Кръстев към екипа на Министерството на културата. Системата трябва да се успокои, а хората – да бъдат оставени да работят, каза още министърът. Той изтъкна, че в културата има много можещи хора и ако Министерството успее да успокои средата, в която работят, те ще дадат най-доброто от себе си.

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, Найден Тодоров символично предаде на наследника си фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

Кръстю Кръстев е роден на 25.11.1956 г. в Пазарджик. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1983 г. Работи в Кукления театър в Пазарджик. В Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ в Смолян е от 1983 г., а от 1998 г. до 2010 е негов директор. След сливането на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов” Пловдив и РДТ „Николай Хайтов“ – Смолян от август 2010 г. Кръстев става директор на Драматичен театър – Пловдив.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!