БИЗНЕС

Лидер на февруарските протести прави мандра за атракция в Стойките

Един от лидерите на февруарските протести през 2013 г. Дончо Дудев е решил да прави мандра за атракция на туристите в Стойките. Димитър и Дончо Дудеви искат да инвестират в смолянското село с цел привличане на посетители с демонстрации, личи от оповестеното им инвестиционно намерение на сайта на Община Смолян. Идеята им е да изградят стопанство като атракция, в което да се показват всички етапи от създаването на млечните продукти. Предвидили са да закупят мобилна мандра за млечни продукти. Мандрата ще бъде с голяма витрина, през която туристите ще наблюдават процесите на производство. Ще има помещение за продажба на продукцията, както и възможност за дистрибуция на стоката в пазарската мрежа. Мандрата ще бъде изградена в махала Кочорите край Стойките. Стопанството на фирма „Дудеви“ ООД ще бъде част от едноименното вилно селище, което се намира там. Продуктите ще бъдат с марката „Махала Кочорите“, която е запазена в Патентното ведомост.

„Махала Кочорите“

Идеята е в производството да бъдат наети от 2 до 6 човека, а капацитетът на мандрата ще е от 500 до 1000 литра на ден. Мандрата е модулна и ще бъде доставена в завършен вид, като така няма да бъдат извършвани строителни дейности.

Дончо Дудев бе едно от лицата на февруарските протести срещу цената на тока през 2013 г., които доведоха до оставка на първото правителство на Бойко Борисов. През следващата година Дудев на открито заседание на ДКЕВР (в момента – КЕВР) замери с яйца председателя на регулатора. „Малко им бяха яйцата. Тогава им казах, че не яйца – камъни ще летят по техните глави“, заяви после активистът. Дудев беше осъден да плати 3 хиляди лева за постъпката си.

Дончо Дудев е представител на сдружение „Граждански контрол“, което беше създадено от част от протестиращите през февруари 2013 г.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close