НОВИНИ

Хотелиер спаси загубили се в гората туристи

Двама туристи, мъж на 31 години и жена на 30 години, и двамата от София, попаднали в трудно достъпна скалиста местност, бяха спасени от екип на пожарната в Девин в четвъртък през нощта. Сигналът за бедстващите подал председателят на сдружение „Западни Родопи“ и собственик на хотел „Мурсал“ в Ягодина Асен Терзиев.

„Пътувах по пътя в дефилето между Тешел и Ягодина. В скалите над местността Вълчи скок ми се стори, че някой свети с фенерче. Подминах, но след една-две минути реших да се върна. Небето беше чисто. Имаше звезди, но това не беше звезда. Видя ми се съмнително, че от скалите свети фенерче и се обадих на тел.: 112“ – разказа хотелиерът пред „Отзвук“.

Пожарникарите се отзовали веднага и около 23.00 часа успели да спасят изпадналите в беда туристи с помощта на въже и четиризвенна сглобна стълба.

Оказало се, че мъжът и жената били гости на хотел „Мурсал“. Около 16 часа излезли от хотела. Тръгнали от Борино по Дяволската пътека по посока Ягодина, но се загубили. Така се озовали над пропастта в местността Вълчи скок. В тъмното не можели, нито да се върнат назад, нито да продължат напред.

Часове преди това екип на пожарната в Девин спаси и две жени на 32 г. и на 33 г. от Пловдив, отново след сигнал на тел. 112. Пловдивчанките се отклонили от маркирана екопътека.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close