Политика

Дора Янкова предлага ключови политики за Смолянска област

Ключови политики за Смолянска област е предложила Дора Янкова – депутат от БСП в Народното събрание, съобщи днес на пресконференция народният представител. Янкова посочи, че предложенията й са съгласувани с общинските съвети и ръководствата на групи по места. Според нея държавата е длъжник на община Баните. „Пътят от Соколовци – Момчиловци – Петково – Баните, и до границата с Мадан, е рехабилитиран по времето на кабинета Сакскобургготски, с кърпежи при всички останали правителства.  Мнението ми е, че той трябва да бъде целият преасфалтиран. Смятам, че там не би трябвало да има пречка, защото потенциалът на Баните като балнеоцентър, е да се стига бързо и да се пътува по добри пътища“, допълни тя.

От БСП ще продължат да настояват и за отпушване на Баните към Лъки. „През миналата година направиха политически театър и трябваше загражденци да протестират, за да изправят на крака АПИ, дори и по време на избори. През 2020 г. и моите усилия като член на парламента, както и на Общинския съвет – с декларации, изявления, обръщения, ще бъде в посока Баните, за да се модернизира държавната пътна инфраструктура“, закани се Дора Янкова. На следващо място, според нея, подобна политика трябва да има и към община Неделино, където държавните пътища също са в лошо състояние. Необходимост от цялостно асфалтиране има и за пътя от Смолян до Рудозем през връх Средногорец.

За община Златоград Янкова посочи, че отоплителната система с геотермалната вода, все още не е направена. „Няма да спра да коментирам от трибуната на парламента, че това е политика, която има и социален и икономически ефект за Златоград, а управляващите продължават да я неглижират“, каза още народният представител. За община Чепеларе пък е важно да се изгради така чакания от години обходен път, но и в приетия миналата седмица бюджет за 2020 г., средства за него не били предвидени. Липсвало финансиране и за общинската пътна мрежа в Смолян. Янкова предложила още изграждане на спортна зала в училището в Чепинци, което за поредна година показа отлични резултати на матурите.

 

Advertisement
Back to top button
Close