Инциденти

Дърво падна върху лифт в Пампорово

Дърво падна върху въжето на седалковия лифт между вилно селище „Малина“ и „Студенец“ в Пампорово. Инцидентът станал в събота около 9,30 часа. Борът, натежал от мокрия сняг, се стоварил върху въжето на лифта и една от седалките. Инцидентът станал по средата на трасето. На седалката били три туристки. Едната от тях – 20-годишна жена от Турция, паднала на земята.

Пострадалата скиорка е прегледана от д-р Владимир Иванов. Медикът не установява счупвания и изкълчвания. Туристката била в съзнание, адекватна, без данни за комоцио.

Снимките са направени от туристи, станали очевидци на инцидента

Според изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков жената паднала в следствие на уплахата при виждането на падащо дърво. Тя се е приплъзнала под обезопасителния държач на седалката. За щастие височината, от която е паднала, не е била голяма.

Инцидентът с дървото блокира за близо три часа съоръжението, което било пълно със скиори. На място пристига екип на РСПБЗН-Пампорово, който с помощта на служители на „Пампорово“ АД и екип на ПСС-Студенец, с въже, свалили двете скиорки, които останали на седалката, блокирани от бора.

Останалите туристи, които били блокирани на лифта, измръзнали от продължителното стоене на въжената линия и липса на движения. Там където височината не било голяма скиорите скачали на земята.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close