Advertisement
ПОЛИТИКА

Дариткова и Уручев ще питат МФ законно ли е пренасочването на 200 000 лева от Проглед към Забърдо и Павелско

Народният представител д-р Даниела Дариткова и евродепутатът Владимир Уручев се ангажираха с проблема, възникнал в местния парламент на Чепеларе относно пренасочване на пари за ремонт на пътища от село Проглед към Забърдо и Павелско, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Група, начело с кметския наместник на Проглед Марио Куцинов, се срещна с двамата депутати, за да ги запознае с казуса и да поиска намеса.

При приемането на бюджета на община Чепеларе за тази година мнозинството в Общинския съвет гласува 218 хиляди лева, вписани в капиталовата програма на общината за ремонт на улица в Проглед, да бъдат преразпределени. Така за Проглед остават 18 000 лева, 150 000 лв. са прехвърлени към село Забърдо, съответно 50 000 лв. – за Павелско.

Жителите на селото смятат, че такова пренасочване е не само несправедливо, а и незаконно.

Депутатите се ангажираха да проверят в Министерство на финансите дали има правомощия Общинският съвет да преразпределя средства, отпуснати с нарочно постановление на Министерския съвет. Според д-р Дариткова приоритет за общинските съветници трябва да е законосъобразността на решенията, балансът на интересите и грижата за всяко населено място.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!