Инциденти

17-годишен се преби с мотопед пред погледа на родителите си

17-годишно момче от маданското село Върбина е в тежко състояние след падане от мотопед. Инцидентът станал в петък следобед на пътя между селата Купен и Върбина. В местността Поление семейството на младежа събирало сено. Докато родителите работели Въсви карал мотопеда. В един момент губи управлението над превозното средство и пада на асфалта и си удря тежко главата.

Майката и бащата на Въсви реагирали незабавно. След преглед в Спешно отделение на смолянската болница младежът е транспортиран в Клиниката по неврохирургия към УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив с опасност за живота. Още същата вечер му е направена животоспасяваща операция, заради появил се хематом.

Advertisement

Според полицията мотопедът е неустановена собственост и марка и е с английска регистрация.

Въсви не за първи път се качва на мотопеда. „И друг път го е шофирал внимателно и бавно. В момента кара шофьорските курсове и когато навърши 18 години ще вземе книжка. Момчето е от послушните деца, не е създавал никога проблеми. Добре че родителите му са били там и са реагирали веднага”, разказаха жители на Върбина. Според местните засега лечението на момчето върви добре. С него в болницата в Пловдив е и майка му.

Етикети
Back to top button
Close
Close