Образование

Второкласник с първа и трета награда от национални конкурси за есе

Второкласникът Деймън Хунев от рудоземското село Чепинци спечели две награди от Национални конкурси за есе. На 23 октомври талантливият ученик получи първата награда от конкурса „В люлката на моето детство“ – Габрово, а във вторник – трета награда от VI Международния национален младежки конкурс за есе „Приятелството в нашия свят“ – Стара Загора. 8-годишният Деймън е единствения от Смолянско, който получава награда в този конкурс, в който участваха млади хора от България, Турция, Македония и Русия. Есетата на отличените вече са издадени в цветна книжка, която бе подарена в Деня на народните будители на културните институти в Стара Загора, както и на читалищата в града и общината.

Макар само на 8 години Деймън Хунев от малък проявява интерес към книгите и науката. През изминалата година завърши първи клас с пълно отличие и спечели две призови първи места в традиционните математически състезания: „Коледно математическо състезание“ и „Великденско математическо състезание“. През тази учебна година върви още по-устремно напред. Освен третото място в Стара Загора, той спечели и първо място в Националния конкурс „В люлката на моето детство“ – Габрово.

Конкурсите са по български език и литература и са в категория за детско творчество.
Успехите на Деймън се дължат на много усилия и допълнителната работа с 19-годишния студент по български език Радослав Смаилов, който е абсолютен шампион в областта ни по спечелени награди от конкурси, състезания и олимпиади.

Пожелаваме на Деймън още много успехи и да не се плаши от трудностите, а да продължава все напред.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close