Полицейски

В Златоград разбиха българо-гръцки канал за контрабандни цигари

Цигари без бандерол, скрити под дини, превозвал 51-годишен златоградчанин. Румен Т. бе задържан на ГКПП Златоград, след като в буса му „Фиат Дукато” граничните власти откриха 10 000 кутии „Роял Слимс“.

Българо-гръцкият канал за контрабандни цигари бе разбит в неделя на 16 юли. В хода на специализираната полицейска операция граничните полицаи спрели за допълнителна проверка товарния автомобил, който влизал от Гърция. Румен превозвал дини в насипно състояние. Гранични полицаи извършили физическа проверка и установили, че на пода и тавана на автомобила са изградени двойни дъна. От тайниците били иззети общо 200 000 къса цигари. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа в ГПУ-Златоград. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян, и е образувано досъдебно производство.

Укритите в тайник цигари

Румен е от Златоград и работи като управител в склад за хранителни стоки, собственост на гръцки гражданин. Преди време златоградчанинът бил в Гърция, но сега постоянно живее в България, като регулярно извършва курсове с буса до южната ни съседка.

Advertisement
Back to top button
Close