НовиниСпорт

Трагедия в Смолян! Почина внезапно железният Величко Чолаков

Бронзовият медалист от Атина, почетният гражданин на Смолян, тежкоатлетът Величко Чолаков е починал днес преди обяд в дома си. Пристигналият на място екип на Спешна помощ само е установил смъртта му. Величко се оплаквал от сърдечни проблеми, научи „Отзвук“.

Посрещането на Чолаков в Смолян след успеха му на олимпиадата в Атина

Величко Чолаков е роден на 12 януари 1982 г. в  Смолян. Участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. и печели бронзов медал в категория над 105 кг. Той е единственият български щангист с медал от олимпийски игри в най-тежката категория.

През септември 2015 г. Величко Чолаков сложи край на кариерата си. Той вдигна щангата на два пъти пред пълната спортна зала в Смолян и заяви, че това е последното му вдигане като състезател.

За бенефиса пристигнаха световни и европейски шампиони, сред които Янко Русев, Иван Иванов, Нено Терзийски, Алан Сагаев, както и негови приятели и щангисти от Норвегия, Азърбайджан, Холандия и целия клуб по щанги от гръцкия град Ксанти.

След като преустанови състезателната си дейност стана треньор на клуба по вдигане на тежести в Смолян! Под негово ръководство младите тежкоатлети на Смолян постигнаха десетки призови места на национални и международни състезания.

Величко оставя съпруга вдовица и две деца сираци!

„Отзвук“ поднася съболезнования на близките!

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close