НОВИНИ

Шофьор без книжка отива в затвора

Шофьор без книжка отива за една година в затвора. 32-годишният Владимир Пехливанов получи реална присъда от Златоградския районен съд след като бе спипан през септември да кара УАЗ-ка без документ за правоспособност. Той ще трябва да плати и глоба от 500 лева, постановиха магистратите. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

Мъжът никога не е имал свидетелство за управление на МПС. Въпреки това той редовно е карал. Бил е хващан, но не се отказал и продължил да шофира.
Пред съда Владимир се признава за виновен и изразява съжаление за извършеното. Обяснява, че предишния ден се е прибрал от работа с джипа и сутринта отново тръгнал с него на работа. Към 6,25 часа бил спрян за проверка. Пред полицаите обяснил, че си забравил книжката, но след проверка в масива се оказало, че няма такава. Униформените демонтирали регистрационните номера и го отвели в управлението за съставяне на акт.

През ноември миналата година отново е заловен да шофира „Опел Корса“, но тогава се разминал с глоба 100 лв. Владимир Пехливанов е осъждан три пъти за кражби и хулиганство през 2005 и 2006 г. Лежал е в затвора.

Advertisement
Back to top button
Close