Полицейски

Прекратиха разследването за двата трупа, намерени в кола в Пампорово

Окръжна прокуратура – Смолян прекрати досъдебното производство за смъртта на 48-годишният рок музикант Антон Бояджийски и Николина Попова на 41 години. Това стана след като бе доказано, че извършителят на убийството е Бояджийски, който сам сложил край на живота си.

Кървавата драма се развила на 13 февруари  около 23 часа на пътя Пампорово – Стойките. Тодор Мелемов – син на кмета на Смолян Николай Мелемов открива двата трупа и подава сигнал на тел. 112. Същият ден Антон пристигнал в Пампорово, където работела Николина. Двамата поддържали връзка от няколко години, но жената искала да се разделят. След проведен разговор в лекия му автомобила „Ауди ТТ“, той  произвел четири изстрела с пистолет „Макаров“ – три от тях в тялото на приятелката си – в главата и гърди, след което се прострелял от упор, в лявото слепоочие.

Антон Бояджийски

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети веществени доказателства, назначени две тройни съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-химична, балистична и физико-химическа експертизи и др. Според съдебно-медицинските експертизи смъртта и на двамата е била мигновенна и неизбежна. Заключенията на съдебно-химическите експертизи  сочат, че в кръвта на двамата няма наличие на алкохол, упойващи или психоактивни вещества, както и медикаменти. Според балистичната експертиза, изстрелите са произведени с горепосоченото оръжие, незаконно притежавано от Бояджийски.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close