ОБЩЕСТВО

Министър Нанков даде старт на рехабилитацията на пътя Пловдив – Асеновград

По време на реализацията на проекта, която ще продължи година и три месеца, движението няма да се спира

Отсечката от 11 км между Пловдив и Асеновград ще има магистрални габарити. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков по време на церемонията вчера, с която стартира рехабилитацията на трасето. Според министъра ремонтът на участъка е дългоочакван не само за жителите на областите Пловдив и Смолян и за общините, но и за цяла южна България.

Участъкът, който ще се рехабилитира е от югоизточния обход на гр. Пловдив до гр. Асеновград (от км 14+860 до км 25+150). По време на ремонтните дейности движението няма да се спира, тъй като строителството ще се извършва поетапно – първо в едното, а след това в другото платно.

Изпълнител на строителството е „ИСА 2000“ ЕООД. Стойността на договора е 23 055 015 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ПЪТКОНСУЛТ 2000 – ИРД“, в което участват: „Пътконсулт 2000“ ЕООД и „ИРД-Инженеринг“ (Италия). Техният договор е за 466 058 лв. с ДДС. Авторският надзор ще е на „Пътпроект“ ЕООД. Договорът им е за 34 800 лв. с ДДС.

15 месеца е срокът за реализация на проекта, така че през следващата година участъкът ще бъде с по две ленти за движение във всяка посока и аварийна лента с обща широчина от 9 м и двуметрова разделителна ивица, съобщи още министър Нанков. Той допълни, че е предвидена и рехабилитация на пътищата Пловдив – Кричим – Смолян и Асеновград – Кърджали.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close